Fulleda natura i esport: Ruta dels miradors i les fonts de Fulleda

Actuacions a la Font de la Marieta i entorn

22-03-2015

L‘Ajuntament de Fulleda en col·laboració amb la Generalitat de Catalunya, està duent a terme una sèrie d’actuacions de millora i preservació de la Font de la Marieta i el seu entorn, una zona que es troba dins l’Espai Natural Protegit Vall de Vinaixa, pertanyent a la Xarxa Natura 2000. És un espai desconegut al territori, i al qual es prendran una sèrie de mesures per difondre els seus valors i preservar-lo.


 

Les actuacions contemplen l’adequació de l’espai de descans i esbarjo de la Font de la Marieta, com a porta d’entrada a l’Espai Natural Protegit des del terme de Fulleda, condicionant un espai per a l’aparcament de vehicles, neteja dels espais de descans, panells informatius, i gestió de residus.

Espai destinat a aparcament abans de l'actuació

Espai destinat a aparcament després de l'actuació


En quant a les mesures de protecció del medi natural, es podaran  els oms presents a la zona afectats per la grafiosi, per tal d’evitar la propagació d’aquesta malaltia. 

 

 Oms afectats per la grafiosi


També s’ha utilitzat l’espai lateral de la font, on raja l’aigua que sobreïx de la mateixa, per construir una basseta, que servirà com a punt d’abastiment d’aigua per a la fauna de la zona, i un espai de reproducció d’amfibis, com el gripau corredor (Epidalea calamita), que ja es comença a veure els dies de pluja.

Espai destinat a la construcció d'una bassa, abans de l'actuació

Construcció de la bassa

Bassa finalitzada

Detall de l'entrada d'aigua a la bassa pel sobreeixidor de la font

Bassa plena després de les pluges del cap de setmana

 Aviat tindrem gripaus com aquest reproduint-se dins la bassa

 

Aquell espai entre la font i les taules ja no tindrà més aquest aspecte

El seu aspecte serà aquest