Fulleda natura i esport: Ruta dels miradors i les fonts de Fulleda

Estrena oficial de la ruta de les fonts i els miradors de Fulleda

02-11-2014

La marxa de presentació de la Ruta de les fonts i els miradors de Fulleda, que va tenir lloc el passat diumenge dia 26, va resultar tot un èxit organitzatiu i de participació, ja que va comptar amb la presència de prop de 40 persones que, a peu i en BTT, van realitzar i van gaudir d’aquest primer recorregut guiat i comentat dins de la nova proposta turística promoguda per l’Ajuntament de Fulleda.


El monument, dedicat a la figura d’Agustina d’Aragó, va ser el punt de trobada i de sortida per als participants a la marxa de presentació de la Ruta de les fonts i els miradors de Fulleda, organitzada per l’Ajuntament d’aquesta petita localitat de les Garrigues, amb la col·laboració de l’empresa Boira Bike.A les 9 del matí i afavorits per una esplèndida climatologia que va contribuir a viure una gran jornada d’esport a la natura, van sortir de Fulleda els dos grups de participants a la Ruta amb l’objectiu de realitzar els dos recorreguts preparats per a l’ocasió: un de BTT de 30,5 quilòmetres, la totalitat de la ruta, i un altre a peu, més curt, de poc més de 15 quilòmetres.

 


Els gairebé 40 participants a l’activitat van valorar molt positivament la proposta i en van destacar, entre altres aspectes, el gran valor paisatgístic que ofereix, les excel·lents vistes a tota la Conca del Barberà, les Garrigues i els Pirineus i el fet de trobar-se en molts indrets amb un entorn natural no massificat i encara verge. Un altre dels aspectes que més van valorar va ser la correcta senyalització del recorregut, un aspecte que en facilita molt la realització.

Al voltant de l’1 del migdia, els participants van arribar a Fulleda. En acabar la presentació “in situ” va tenir lloc al local social de l’Ajuntament de Fulleda la presentació institucional, que va comptar amb la intervenció de les diverses entitats que han col·laborat en la seva creació, com les enginyeries La Llena i Marsal i Porta, que en van destacar la gran potencialitat turística, cultural i esportiva, tant pel fet de transcórrer per un espai natural encara per descobrir i que compta amb unes vistes excepcionals, com per poder gaudir de la natura amb tranquil·litat i seguretat o conèixer actius arquitectònics singulars de la comarca com les diferents construccions de pedra seca –cabanes de volta, marge, aljub, etc.- que es poden contemplar.

En el decurs d’aquesta presentació, Jordi Arbós, alcalde de Fulleda, va destacar que la ruta forma part de les diferents iniciatives promogudes pel consistori “com la recuperació de l’Antic Molí de l’Oli, la creació del racó del bolet, l’organització de la fira Heroica, les piscines d’aigua salada, etc. amb l’objectiu de dinamitzar socioeconòmicament i turísticament la vila. Estem treballant per a generar propostes que serveixin d’impuls perquè la gent del territori s’animi a engegar noves iniciatives empresarials vinculades a l’activitat turística i el desenvolupament econòmic”.

Així mateix, va remarcar la importància que tenen iniciatives com aquestes a l’hora “de donar una major notorietat a Fulleda i al conjunt del territori. És molt important potenciar i crear projectes que generin noves sinergies per al territori, que permetin afavorir la descoberta i el potencial turístic de les Garrigues”.

La Ruta de les fonts i els miradors de Fulleda “és una manera ideal de mostrar un territori amable, tranquil, segur; amb una natura encara verge, no massificada i amb unes gents força arrelades al territori. Fet i fet, és una porta oberta a tothom per a conèixer una terra de secà i marinada, quelcom que fa de les nostres contrades un indret molt especial”, va manifestar.

Podeu veure més fotos al Facebook de l'Ajuntament de Fulleda i a la web de Boira Bike