La importància de la música a l’Home que explicava històries

La segona part del llibre és plena de referències musicals. Ens parla de l’oud, un instrument de tradició àrab, del mâqam, un sistema de modes melòdics àrab. I ens parla de la cantant, Umm Kalthoum, una artista de gran renom al mon àrab, i de la qual volem compartir amb vosaltres una cancó, per tal que conegueu la potència de la seva veu.

 

Oum Kalthoum presentava una cançó nova el primer dijous de cada mes que es retransmetia per televisió i a l’emissora de ràdio Saw Al-Qahira. En aquests moments, es paralitzava el país, tothom era al teatre, a casa o a algun cafè on poder escoltar la seva actuació.
Us sona aquesta escena al llibre?

Podeu llegir més coses de la Umm Kalthoum aquí

Molts artistes actuals han rendit tribut a la gran Umm Kalthoum. Mireu, mireu:

 

Que gaudiu de la lectura, amb bona música!

2 pensaments sobre “La importància de la música a l’Home que explicava històries

  1. hola noies, ja sé que vaig molt malament de temps, però és que llegint són molt lenta, i a més estic gaudint del blog i dels vostres comentaris.
    Mentre llegia la primera part del llibre he recordat que un dels darrers llibres que he llegit “El País de los cuentacuentos” de Darío Fo, també parla de l’ofici dels contacontes i fabuladors com diu ell. Hi surten frases molt semblants, com per exemple : La història de qui ets mai no tracta de tu mateix.
    Aquest ofici encara es conserva ara, a Lleida hi ha diferents persones que quan es presenten a les escoles ho fan com a “contacontes ” i realment requereix molta habilitat.
    Bé, noies, passe-ho molt bé en la segona trobada. Jo vaig fent per aquí LLeida.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *