Resum primera trobada sobre la lectura “L’home que explicava històries”

Ahir a la tarda vam fer la primera trobada del club de lectura, sobre el llibre que vam començar a llegir fa dues setmanes “L’home que explicava històries”.

Vam recollir les diferents impressions i opinions que genera aquesta lectura, sobretot aquesta sensació de ser dins una trama laberíntica d’històries, que et porten del present al passat, recorrent llocs distants, de Turquia i les diferents repúbliques del Caucas, fins a Egipte, Pèrsia i el Líban, entrellaçant personatges de diferents cultures, religions i estatus socials.

La sessió va començar amb la presentació d’un convidat especial, una figureta de pasta de pa representant un dervix en ple ball, portada des de Turquia.

IMG_20150124_190748

El petit monjo ens observava distant des del seu peculiar posat , mentre xerrarem sobre el que havíem llegit.

Dins el grup van sorgir dues tendències.

D’una banda aquesta sensació de mareig, quasi vertigen per la gran quantitat d’històries que narra el llibre. El voler fer-les quadrar, cercar la relació entre elles, l’intent de trobar una trama linial i convencional, dins aquest calaix de sastre ple de noms complicats i que a sobre es repeteixen.

D’altra banda un deixar-se anar, pel plaer de llegir, per aprendre de la riquesa de la diversitat cultural, per deixar que siguin les pròpies històries que s’entrellacin, i que en un moment donat ens sorprenguin i ens facin trobar de cop el sentit, o la relació entre tal o qual situació.

Us trobeu en alguna d’aquestes tendències? Quina és la vostra impressió d’aquesta primera part ?

Vam parlar també dels elements que apareixen al llibre. Tradicions, trets religiosos, diversitat cultural, i com el món globalitzat canvia tot aquest univers de tradicions ancestrals.

La visió que tenim d’una cultura que desconeixem en gran part, per la opinió esbiaixada que moltes vegades ens mostren els mitjans de comunicació, o els nostres propis perjudicis culturals. Fins i tot vam parlar de les nostres arrels àrab, i la toponímia heretada i arrelada al nostre territori.

En fi, com a cada reunió, la lectura va ser l’excusa per parlar una mica de tot, per compartir, per enriquir-se, i per passar una bona estona.

IMG_20150124_194804

Al final de la reunió vam demanar una frase que respongués a la pregunta:

Quina impressió tens d’aquesta lectura? Què pots dir en poques paraules sobre aquest llibre?

Respostes :

-És un bon llibre per gaudir de la lectura

-És massa embolicat!

-M’aporta moltes coses, de cultura, d’història…

-És interessant, m’enganxa, però alhora em mareja, tinc ganes de veure com es resolen les diferents històries

-Res, no puc dir res. Llegeixo i llegeixo i trobo que és tot un embolic…

-Em meravella l’art d’enllaçar històries que mostra la narració.

Les que no vau poder assistir a la reunió, teniu aquest espai per compartir les vostres opinions i impressions. Les que vau assistir, podeu complementar aquest resum amb la vostra visió. Participeu, perquè aquesta és l’essència d’aquest club.

 

2 pensaments sobre “Resum primera trobada sobre la lectura “L’home que explicava històries”

  1. De moment, les històries i llegendes m’agraden força (sobretot la de Fàtima), però d’altra banda, no m’agrada la forma en que s’està desenvolupant el llibre. Crec que l’autor podria haver intercalat igual la realitat (història de l’Ossama) amb les llegendes i contes, sense necessitat de dificultar tant el desenvolupament de la història i el seguiment per part del lector.
    Espero que la segona part sigui més senzilla i linial.
    Contenta, però, d’haver descobert aquest autor. Fer aquest tipus de literatura, amb tants personatges, històries i flashbacks, amb descripcions minucioses, demostra un talent digne d’admirar.

  2. La lectura del llibre m’agrada molt tot i que comparteixo aquesta sensació de “mareig” que poc a poc vaig abandonant perquè m’he proposat gaudir de les històries d’una en una, sense l’ansietat inicial per relacionar-les, que m’obligava a anar anotant noms, vocabulari, llocs, etc. a la llibreteta.

    Si més endavant, lliguen totes i soc capaç de veure-ho, millor! I espero poder estar a la propera trobada i compartir idees que m’ajudin a encarrilar-lo.

    Penso que aquesta lectura ja és un enriquiment de per si, ja que t’apropa a cultures i tradicions desconegudes i, d’alguna manera, t’obre la ment a altres realitats desconegudes però força properes.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *