El temps de les cireres, de la Montserrat Roig

25 anys després de la seva mort, el club de lectura de Fulleda vol rendir homenatge a la Montserrat Roig, tot llegint un dels seus llibres “El temps de les cireres”

tempscireres

Sobre el llibre: Després d’haver viscut durant dotze anys a França i Anglaterra, la Natàlia torna a la Barcelona dels anys setanta del segle XX, on retroba el passat i el present de la seva família: uns personatges que enmig de la grisor de l’època busquen desesperadament el sentit de les seves vides. El temps de les cireres és una crònica que reflecteix la crisi de valors provocada per la guerra, el franquisme, la repressió i la desintegració del pensament polític i ideològic.

Montserrat-RoigLa Montserrat Roig per la Pilar Aymerich

Sobre l’autora:  Montserrat Roig (Barcelona 1946-1991) va dedicar-se al periodisme d’investigació i a la narrativa. Es va donar a conèixer el 1970 amb Molta roba i poc sabó, un recull de contes, i el 1989 en va publicar un altre, El cant de la joventut. El 1972 va publicar la seva primera novel·la, Ramona, adéu, i la van seguir El temps de les cireres (1977), L’hora violeta (1980), L’òpera quotidiana (1982) i La veu melodiosa (1987). De la seva obra periodística destaquen Els catalans als camps nazis (1977) i L’agulla daurada (1986), a més del recull de cròniques Un pensament de sal, un pessic de pebre (1992).

Us afegim l’enllaç a un parell d’articles interessants:

Aquest sobre el llibre “El temps de les cireres” a Visat.cat

I aquest altre en homenatge a la figura de la Monstserrat Roig al diario.es

Encetem la darrera lectura d’aquest any que està a punt d’acabar.

Bona lectura!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *