Resum primera trobada sobre la lectura “Si això és un home” de Primo Levi

Diumenge 22 de maig vam fer la primera trobada del club de lectura sobre la lectura “Si això és un home” de Primo Levi.

Vam participar sis lectores en una xerrada molt interessant, que ens va portar de l’anàlisi de vàries impressions de la lectura, a converses sobre el món actual en que vivim, l’educació, el treball, …Referent a la lectura, vam reflexionar sobre la duresa de les històries que narra l’autor dins el camp de concentració nazi. Com la narració passa de l’explicació del que pateixen els presoners, fins a l’anàlisi sociològica i antropològica de les relacions que es donen allà dins. Sobta el grau d’anàlisi de les formes socials que s’estableixen dins el camp, econòmiques, de treball, relacionals. Com l’autor analitza les facetes de cada persona, com es desenvolupen les personalitats de cadascú per fer front al moment que viuen.

Vam coincidir en que és una lectura que no et deixa indiferent, que tant t’emociona per l’empatia que pots arribar a sentir per un personatge concret, com et dona aquesta visió global de l’horror.

Continuarem fins al final a veure què ens depara.

Bona lectura!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *